Sorvipaja

Yhdistys on vuokrannut Lappeenrannan kaupungilta entisen Kanavansuun koulun teknisen työn tilat. Tiloissa on hyvä pölynpoisto ja valaistus töiden tekemiseen. Suurimmassa huoneessa on noin kymmenen sorvia ja pieni vannesaha. "Konehuoneessa" on pöytäsirkkeli, oiko/tasohöylä, suuri vannesaha, pylväsporakone ja pari hiomakonetta. Takahuoneessa on jäsenille vuokrattavia hyllyjä ja hieman pöytätilaa askartelulle. Liimausta varten on erillinen pieni huone.

sorvipaja_2.jpg

sorvipaja_1.jpg

Erityiset laitteet

Yhdistyksen jäsenet ovat vuosien varrella tehneet kaikenlaisia apuvälineitä ja laitteita sorvauksen ja erityisesti segmenttitöiden tekemiseksi.

Ruusukone

Ruusukone on mielenkiintoinen yhdistelmä eri akseleiden suhteen liikkuvia osia puun ja sitä leikkaavan terän ohjaamiseksi. Tuloksena on erilaisia kuvioita, joita voidaan käyttää koruissa, vatien pohjassa tai jopa astian reunoilla.

ruusukone.jpgruusukone_kulho.JPG

Kierteiden tekeminen

Keväällä 2022 muutama jäsen sai valmiiksi sorvin ympärille rakennetun lisätyökalun, jonka avulla on mahdollista "sorvata" kierteitä. Tämän avulla on tehty mm. eri kokoisia pultti-mutteri -yhdistelmiä. Luonnollisesti oikeilla M-mitoituksilla.

kierresorvi.jpgpultti_ja_mutteri.jpg